05/08/2006 09:36
18/03/2023 05:11
2 min

Belgen tellen mee in Valkenswaard

De tweede dag van het Horse Festival was gevuld met spannende top sport. De Franse ruiters waren erg sterk in de rubriek voor jonge paarden. In deze rubriek op tijd was David Jobertie de snelste met Winsome vd Plataan (Nabab de Reve x Apache du Forest) in 61.29 seconden. Roger-Yves Bost, de winnaar van gisteren, eindigde als tweede met Lucky de Quettehou (Flipper d´Elle x Lou Piguet) in 62.32 seconden. De derde plaats ging naar Saudi-Arabië. Prince Abdallah al-Saud passeerde de finishlijn in 64.84 seconden met Spring G (Corland x Ahorn). De overwinning in de 1.35m Small Tour was voor Abdullah al-Sharbatlly uit Saudi-Arabië met Quattro (Kimball x Major de la Cour) in 50.61 seconden. Tweede was David Jobertie, deze keer met Princess van de Wolfsakker (Mr. Blue x Nabab de Reve) in 50.75 seconden, gevolgd door Vincent Lambrecht (BEL) met Orage (Dominard x Rex Magna) in 51.73 seconden.

De 1.40m Medium Tour werd gewonnen door Felipe Guinato met Wanahorse.com Portorico (Indoctro x Dominard). Met 42.39 seconden was Guinato de snelste van de vijf foutloze ruiters in de barrage met 18 deelnemers. Prins Faisal al-Shalaan (KSA) werd tweede met Rathwan (Indoctro x Belmondo) in 42.86 seconden. Derde werd Cassio Rivetti (BRA) met Palouchin de Ligny (Baloubet du Rouet x Chin Chin) in 43.51 seconden. In de 1,45m Big Tour waren maar drie van de 58 deelnemers foutloos en zij mochten derhalve barrage rijden. Eerste starter was Hannah Paul (GBR) met Iquem du Plessis (Vancouver x Rosire). Ze passeerde de tijdwaarneming na een foutloze ronde in 41.68 seconden. Tweede starter was Abdullah al-Sharbatlly. De Saudi-Arabische ruiter, die net daarvoor de Small Tour had gewonnen, was in de stemming voor een tweede overwinning. Met Santorin (Sandro x Wienerwald) reed hij foutloos in 34.89 seconden. Nederlandse ruiter Gerco Schröder leek niet zo snel te zijn, maar door zijn schimmel Eurocommerce Acapulco (Calido x Chamisso) kort te wenden was hij een honderdste sneller dan al-Sharbatlly en schreef de eerste Nederlandse overwinning op zijn naam in 34.88 seconden. De eerste drie plaatsen in de Special Invitational rubriek 1.35m waren voor Jane Davies (GBR), Paola Zobel (PHI) en Bart Soetaers (BEL). In the Special Invitational rubriek 1.15m-1.25m waren de eerste drie: Ali Jasim al-Korafi (KUW), Silvia Albanese (ITA) en Lawley Squibb (GBR).