Stephex Horse Trucks

Christophe Cuypers
27/10/2005 09:31
3 min
equine elite

Equine Elite Veiling een aanbod van topdressuurpaarden

De Equine Elite Veiling zal plaatsvinden op de zeer bekende "Academy" in Hooge Mierde op zaterdag 29 oktober, 1 dag voordat een van de meest prestigieuze internationale evenementen, Het Global Dressage Forum, op diezelfde locatie plaats zal vinden...

Het hoofddoel van De Equine Elite Veiling is het organiseren, presenteren en veilen van een groep zeer getalenteerde dressuurpaarden. Alle paarden zijn geselecteerd op basis van talent en mogelijkheid tot ontwikkeling tot een topper in de dressuursport. Hierbij is niet geselecteerd op herkomst of ras. Alle paarden voldoen aan de vereisten voor zowel amateurs als professionele ruiters op elk niveau.

De organisatoren hebben tegelijkertijd zich het doel gesteld om van Equine Elite een bruisend jaarlijks evenement te maken, wat de essentie van de sport zal combineren met onvergetelijk gezellige sfeer.

Equine Elite streeft ernaar, mede door de selectie, zich door exclusiviteit te onderscheiden van de meeste bestaande veilingen.
De selectiecommissie, waarin internationale en olympische juryleden, internationale teamruiters en internationale handelaren hebben plaatsgenomen, wil een groep paarden selecteren welke aansluit bij de vraag van de professionele ruiter tot die van de amateur, waarbij de hoogst mogelijke kwaliteit wordt gewaarborgd.

De selectiecommissie bestaat uit:

Dhr J Peters - "O" level jury
Dhr G Fouarge - "I" level jury
Mvr F Verbeek - "O" level jury
Mvr K vd Heijden - Lid van het Nederlandse Senioren Kader
Dhr L v Lieren - Lid van het Nederlandse Team
Dhr D. Wigmans - Internationale Handelaar
Dhr C. Rawlins - International Handelaar
Reserveringen voor de Equine Elite Veiling 2005

Vul het formulier in om uw gewenste zitplaats te reserveren.
Wees ervan bewust dat er een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar is.

Equine Elite heeft als doel hetgeen te doen, wat, naar ons weten, nog niet eerder op een dresssuurpaardenveiling is voorgekomen.
De dierenartsen zullen uiteraard aanwezig zijn tijdens de veiling om al uw vragen omtrent de paarden te beantwoorden. Maar dat is niet het enige! De bevindingen aan de hand van de genomen rontgenfoto"s zullen voor iedereen gepubliceerd worden in de catalogus of in de vorm van flyers, welke beschikbaar zullen worden gesteld tijdens de veiling. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om zelf de veterinaire bevindingen van elk paard in de vorm van een korte samenvatting door te nemen, zonder dat u daarvoor een dierenarts dient aan te spreken.
De klinische bevinden zullen niet worden gepubliceerd, aangezien paarden welke klinisch niet optimaal in orde zijn, niet in de veiling zullen verschijnen. Voor verdere inlichtingen over de klinische staat of de geschiedenis van het paard zijn de dierenartsen beschikbaar voor het beantwoorden van al uw vragen. De veterinaire keuringen zullen worden uitgevoerd door Veterinair Centrum Someren.
Deze praktijk staat bekent als een van de meest vooraanstaande praktijken van Nederland.

Het Veterinair Centrum Someren is een van de grootste dierenartsklinieken van Nederland. Er zijn 22 dierenartsen werkzaam. Het team dat verantwoordelijk is voor de veterinaire keuringen van de veilingpaarden bestaat uit:

Drs E. Enzerink - Europees specialist veterinaire chirurgie, Diplomat ECVS
Drs P. v Oijen - Erkend keuringsdierenarts paard
Drs K. Dik - Europees specialist veterinaire diagnostische beelvorming, Diplomat ECVDI
Drs A Smeenk - Specialist chirurgie paard, Erkend dierenarts
Drs C. Dujardin - Europees specialist veterinaire anesthesie, Diplomat ECVA
Erkend paardendierenarts
Drs T. Spierings - Paardendierenarts

U kunt uw zitplaatsen reserveren via de website wees ervan bewust dat er een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar is.

klik hier voor de website van equine elite

Recent nieuws van deze redactie

Komende evenementen

CSI5*-W Final Riyadh 16/04 - 21/04

CSI3* Oliva 16/04 - 21/04

CSI2* Chard 17/04 - 21/04

CSI2* Sentower Park 17/04 - 21/04

CSI3* Linz-Ebelsberg 17/04 - 21/04

CSI3* Wellington 17/04 - 21/04

CSI3*/CSI2* St Tropez - Grimaud 17/04 - 21/04

CSI3* Nancy 18/04 - 21/04

CSI2* Busto Arsizio 18/04 - 21/04

Laatste Haverklap