Heusdens - Schäffer

Gilles Thomas wint LGCT Grand Prix van Shanghai !
05/05/2024 10:30
06/05/2024 07:27

Na Abdel Saïd in Doha en Nicola Philippaerts in Mexico City heeft zonet ook de Longines Global Champions Tour Grand Prix van Shanghai een Belgische winnaar gekregen! Na een spannende barrage was het Belgisch Kampioen Gilles Thomas die zich de winnaar mocht noemen met zijn 13-jarige BWP-merrie Luna van het Dennehof (Prince van de Wolfsakker), het fokproduct van zijn nonkel Marc Van Dyck en van Patrick De Muynck.

Een totaal van 32 combinaties hadden zich de voorbije dagen weten te kwalificeren voor deze 4de LGCT Grand Prix van het seizoen en van die 32 wisten er zonet 7 de basisomloop zonder kleerscheuren door te komen. Een van die 7 was Gilles Thomas en zijn topmerrie Luna van het Dennehof, met wie hij gisteren ook al sterk voor de dag kwam tijdens de tweede ronde van de Global Champions League. Thomas en Luna moesten in de barrage als eerste van start gaan en deden meteen wat ze moesten doen! Met 9 galoppassen van hindernis 1 naar hindernis 2 begonnen ze verschroeiend aan hun ronde en ook de rest van hun barrage verliep uitstekend! Ze snelden naar de meet in 42.56 seconden en het werd een prestatie die niet verbeterd zou worden!

De 2de plaats ging naar de Australische amazone Edwina Tops-Alexander en haar 14-jarige ruin Fellow Castlefield (Je T’Aime Flamenco). Als allerlaatste combinatie aan de start wist ook zij het foutloos te houden, maar zij koos voor een meer behouden rit waardoor de klop stopte in 47.39 seconden.

De snelste barrageronde kwam echter van de Ierse ruiter Michael Duffy en zijn 10-jarige ruin Cantano 32 (Cachassini). Hij wist na eveneens een fantastische ronde klok te stoppen in 42.32 seconden, maar door een springfout op de allerlaatste hindernis moest hij uiteindelijk genoegen nemen met de 3de plaats in het klassement.