Ines van Dijck verzekert top 5-klassering in de CSIOJ Grand Prix
21/04/2024 17:03

Na de CSIOCh Grand Prix van vanmorgen was het vanmiddag op het internationale jeugdconcours van Compiègne in Frankrijk iets na de klok van 12.00u tijd voor de CSIOJ Grand Prix. De hindernissen stonden ditmaal op een hoogte van 1.40m en van de 85 combinaties die hun kans waagden wisten er 15 foutloos te blijven in de pittige basisomloop. Bij die 15 ook opnieuw 2 Belgische combinaties waaronder amazone Ines Van Dijck en haar 10-jarige merrie J. Comghorla Van Beek (Comme Il Faut). De dochter van Marc Van Dijck slaagde er ook de barrage in om het opnieuw foutloos te laten verlopen en met een finishtijd van 45.85 seconden strandde ze net naast het podium op de 4de plaats in het klassement.

Op kop van dat klassement zagen we de Duitser Fabio Thielen en dit met de 11-jarige merrie Stakaya (Stakkato). Thielen spurtte naar de eindmeet in 42.00 seconden en met die prestatie mocht hij de hoofdprijs in ontvangst nemen.

De andere podiumplaatsen bleven beiden in Frankrijk met op de 2de plaats Elio Bertrand en de 11-jarige merrie Day Of Pam du Vanda (Diamant de Semilly). Die kruiste in die 2de fase de meet in 42.14 seconden en kwam zo dus nipt tekort om de overwinning in eigen land te houden. Zijn landgenote Emma Douillet verzekerde zich na Bertrand van de 3de plaats in het klassement. Zij zat in het zadel van de 8-jarige merrie Greenpeace D’Eole (Kannan) en met een finishtijd van 44.81 seconden wist zij dus Van Dijck van het podium te halen.

Naast Ines Van Dijck wist ook Jef Peeters zich te kwalificeren voor de barrage. Hij werd daarin uiteindelijk 7de met Olina Van ’t Ruytershof (Jenson van ’t Meulenhof).