Stephex Horse Trucks

Christophe Cuypers
04/10/2005 14:56
19/03/2023 14:51
4 min
paardenfotograaf.be

Nationaal ruitertornooi vormt mooie afsluiting van LRV-zomer (fotoreportage online)

Het nationaal ruitertornooi, georganiseerd door de rijvereniging Geel ten Aard, werd een mooie en waardige afsluiter van de zomerwerking 2005 van de Landelijke Rijverenigingen... Het Kempisch domein kreeg enkele duizenden toeschouwers op bezoek, het weer was Geel ten Aard, de toeschouwers en deelnemers gunstig gezind en al vanaf acht uur s´ morgens werd er in de verschillende disciplines en categorieën gestreden om de nationale titels.

Stefan Van Ingelgem voor de tweede maal in Geel

Stefan Van Ingelgem uit Puurs en aangesloten bij de rijvereniging Bornem lijkt een speciale relatie te hebben met de stad Geel. Toen de rijverenigingen Geel Larum en Geel ten Aard in 2001 het nationaal ruitertornooi organiseerden, stond de dressuurprof uit Puurs ook al vooraan in de prijsuitreiking. Toen was dat met de dekhengst Saros van het Gestelhof (v. Ramiro), voor de editie 2005 had hij de zesjarige BWP-goedgekeurde dressuurhengst Withney (v. Ferro) onder het zadel. Withney die tijdens de dressuurwedstrijden voor jonge paarden ook al een hoofdrol opeiste, imponeerde de jury zowel tijdens de voormiddagproef als tijdens de overkamping. Zij haalden het voor Walter Blockx met Utar (v. Godwin van ten Bosch) uit het Brabantse Kortenaken en Katrijn Verlinden uit de rijvereniging Leest die met de hengst Chivas Regal (v. Carpaccio) twee sterke proeven neerzette.

De klasse Zwaar 1 ging naar Koenraad Lauwereys uit de rijvereniging Vollezele met Uberwelt (v. Ragazzo). Hij ging thuisrijder Peter Goossens met de zwarte Rubin van de Wateringhoeve (v. Rotspon) vooraf.

Tien jaar na Tinne Hermans opnieuw een amazone in de klasse zwaar Springen

In de klasse Zwaar bleef het lang wachten tot een combinatie erin lukte om de twee manches foutloos af te werken. Linda Lauwers en Quidit (v. Fabre X) uit de rijvereniging Schoonbroek lukte daar uiteindelijk wel in en met nog een tiental combinaties te gaan mocht het publiek zich opmaken voor een waarschijnlijke barrage. Pieter Goyvaerts uit de rijvereniging Heist op den Berg leek met Vita Magdalon (v. Cento) op weg naar die barrage maar op de voorlaatste hindernis ging het mis en kregen ze vier strafpunten aan hun been. Ilse Schrauwen en Ultra van de Smidshoeve (Hercos), Kim Thiry en Panoramix Amiaire (v. Concorde), Nick Adriaensen en Torinto van de Middelstede (v. Remondo) en Luc Geerts en Selien (v. Landetto) ondergingen hetzelfde lot en kregen ergens in het parcours één fout op het strafblad.

Dat had voor een deel te maken met de moeilijkheidsgraad van het parcours maar zeker ook met de spanning die voor nogal wat combinaties resulteerde in ongebruikelijke fouten. Geen barrage maar dat nam niets weg van de glansprestatie van Linda Lauwers. Met Linda Lauwers is LRV nog maar aan zijn tweede amazone toe die de titel van nationaal kampioene weet te bemachtigen. In 1995 deed Tinne Hermans uit Geel ten Aard het haar al eens voor.

De klasse Midden ging naar Jeroen Schepers uit Heusden met Qwuina (v. Quinar) voor Bart Anthonissen uit Beerse met Sadin (v. Lancelot). De klasse licht werd gespreid over twee reeksen. Patrick Oelbrandt uit Sint-Niklaas won een reeks met Windsor d´Etoile (v. Ibis de Mai) en Wouter Aernouts uit Kalmthout Achterbroek won reeks 2 met Syranca (v. Lancelot)

Bredene blijft (voorlopig) onklopbaar

Dat de rijvereniging Bredene groepsdressuur als prioriteit blijft beschouwen bleek tijdens de overkamping van het kampioenschap ?groepsdressuur´. Ter Duinen uit Bredene haalde opnieuw de nationale titel voor het achttal van Rijkevorsel en Pulderbos. Veel overschot hadden de kustjongens echter niet. Tijdens de overkamping kwam het achttal van Rijkevorsel vanuit derde positie nog heel sterk opzetten, sprongen nog over de provinciegenoten uit Pulderbos maar strandden uiteindelijk op enkele punten van het achttal uit Bredene onder leiding van Herman Nyssen die in de individuele dressuur op een zesde plaats strandde met Ris (v. Havidoff)

Bij de tuigpaarden ging de titel naar Ad Das met Dione (v. Batello) van de Belgische Tuigpaardvereniging. De Kür op muziek in de klasse Midden was voor het viertal uit Grobbendonk, zij werden drie weken voordien op dezelfde terreinen ook al provinciaal kampioen in deze discipline.

klik hier voor de fotoreportage van meer dan 1900 foto"s

klik hier voor alle uitslagen

Hieronder vindt u een fotoimpressie van het Nationaal Ruitertornooi 2005 te Geel Ten Aard

Stefan Van Ingelgem met de BWP-Dekhengst Withney van "t Waaihof
Nationaal Kampioen Dressuur Z2


Walter Blockx en Utar behaalde een mooie 2de plaats in de klasse Z2


Katrijn Verlinden en Chivas Rigal vervolledigde het podium van Z2


De nieuwe Nationale Kampioene Springen Klasse Zwaar
Linda Lauwers en Quidit


Lauwereys Koenraad en Uberwelt werden winnaar in de dressuurklasse Z1


Marielle Jonkers en Abdos v/d Begijnhoeve werden kampioen in M2


Ook de klasse M1 werd gewonnen door een amazone:
Ellen Bouwens en Laroche v/d Stappersdijk


De winnaars in de klasse L2 werden Leen Van den Brande en Fubienne


De nationaal kampioen 2004, Jeroen Schepers, werd dit jaar winnaar in de klasse Midden. Hij reed Qwuina, de merrie waarmee hij ook al nationaal kampioen werd bij de 6-jarigen paarden eerder dit jaar in Oedelem-Beernem


Patrick Oelbrandt en Windsor d" Etoile werden de kampioenen in de eerste reeks van de klasse licht


In de 2de reeks Licht stond er geen maat op Wouter Aernouts en Syranka


Rijkevorsel behaalde na een sterk seizoen een 2de plaats op het nationaal kampioenschap


Derde werd het achttal van Pulderbos

Recent nieuws van deze redactie

Voorbije evenementen

CSI3* San Miguel de Allende 24/04 - 28/04

CSIO3* EEF Gorla Minore 24/04 - 28/04

CSI2*-W Curitiba PR 24/04 - 28/04

CSI2* Chepstow 24/04 - 28/04

CSI2* Stadl Paura 24/04 - 28/04

CSI2* Sentower Park 24/04 - 28/04

CSI4* Lexington 24/04 - 28/04

CSI3*/CSI2* Hagen a. T. W. 24/04 - 28/04

CSI2* Zielona Gora 25/04 - 28/04

CSI2* Azelhof 25/04 - 28/04

CSI5*/CSI2* Fontainebleau 25/04 - 28/04

Laatste Haverklap